Veel gestelde vragen huurder

Moet ik betalen wanneer ik iets wil huren via Verhuurplaats?
Nee, Verhuurplaats berekent u geen kosten voor het gebruik van Verhuurplaats. U kunt kosteloos en onbeperkt gebruik maken van de mogelijkheden van Verhuurplaats.

Kan ik rechtstreeks contact met de verhuurder opnemen?
Ja, u kunt rechtstreeks contact opnemen met de verhuurder. Hier zijn geen kosten aan verbonden.

Wat zijn de voordelen van huren?
De voordelen van huren zijn legio, maar van huren maakt u vooral gebruik wanneer u een product niet bezit, maar er wel gebruik van wilt maken. Dit omdat het handig of leuk is, zonder dat het product meteen uw eigendom wordt.

Hoe weet ik of het product nog niet verhuurd is?
In de advertentie op Verhuurplaats tonen wij een kalender, hierop kunt u precies zien op welke momenten het product verhuurd is.

Hoe kan ik contact opnemen met een verhuurder?
Aan de rechterkant in de verhuuradvertentie staan de gegevens van de verhuurder. Hier kunt u een bericht naar de verhuurder sturen. Het is ook mogelijk om telefonisch contact met de verhuurder op te nemen.

Hoe kan ik op een veilige manier handelen met een verhuurder
Een groot deel van de verhuurders zijn betrouwbaar. Helaas kan het voorkomen dat een verhuurder misbruik maakt van het vertrouwen van de huurder. Wij raden u daarom aan om tips voor veilig handelen goed door te lezen om de kans op teleurstellingen te verkleinen.

Waar moet ik opletten bij het huren van een product?
Belangrijk is om te weten welke prijs voor welke periode is afgesproken. Ook is het belangrijk om het product volgens afspraak terug te brengen. Controleer altijd voor het huren of het product in goede staat is, zo niet, neem dan een foto van het verhuurproduct, zodat u bewijs heeft. Zorg ook dat de afspraken op papier staan, zodat er achteraf geen misverstanden kunnen ontstaan. Verhuurplaats is niet aansprakelijk voor schade. Bekijk hier de voorwaarden.

Het is belangrijk dat u weet met wie u zaken doet. Bekijk hoe de verhuurder actief is op Verhuurplaats en check zijn/haar andere advertenties. Vraag vooraf altijd om persoonlijke gegevens van de (ver)huurder. Als er iets mis gaat of de (ver)huurder houdt zich niet aan zijn/haar afspraak, dan kunt u later altijd contact opnemen of eventuele andere stappen overwegen.

Persoonlijke (contact)gegevens
Telefonisch contact met elkaar opnemen werkt vaak het makkelijkst. Verhuurplaats plaatst altijd een telefoonnummer bij de verhuuradvertentie.

DELEN